Legenda pro neorientované:

středa 12. října 2016

Pohádka o Hnusildě

Žila byla v jednom království za sedmero horami a jednou řekou, kterou nikdy nikdo neviděl, a jednou písčitou bažinou, ze které si turisté udělali golfové hřiště, v jednom hustém lese jedna hnusná princezna, která byla fakt hodně hnusná.
V její zemi Kráskovké se tudíž bouřilo vůči ní spoustu odporu a nechutě, byla tlustá, špinavá, ksicht, jak když přejedeš dříve konzumovaný výrobek, který vyšel z dlouhého procesu nějakého bezdomoveckého psa, dále trpěla akné, Downovým syndromem a autismem. Zkrátka fakt hrůza, a její pleška k té hrůze opravdu moc nepřispívala... mno, posuneme se v příběhu dále... Princezna Hnusilda, jak jí už po početí jmenovali její rodiče, neboť se na tu hrůzu nedalo koukat, se nyní ocitala v korunním sále a hovořila ke svému otci s papírovým pytlíkem přes hlavu: „Otče, proč jsem tak hnusná? Proč se mi všichni smějí? Proč?!“ Smutně jí klesla hlava a při posledních slovech i její hlas. Král, moudrý a fešný muž, s hřívou jak lev, se na ní pohrdavě podíval a začal jí vypravovat příběh ze své minulosti, ale spěšně dodal, ať si při poslouchání nechá pytlík na hlavě, jinak nebude moct tento příběh dopovědět. Nechala si tedy papírový pytlík přes hlavu a naslouchala otci... „Byla doba, kdy sem do Krásnovského království přišel drak, hrózně hrozný drak, takový 70-ti metrový punkáč a těch se kdysi každý bál“. „Pověděl, že buď mu dám svou krásu, nebo mu dám krásu svého prvorozeného dítěte“. „Nu, a tak jsem se rozhodl v zájmu království obětovat pro mě to nejdražší“. „Pak se nám narodilo dítě, no, a bohužel, i když jsme utopili tvého staršího bratra, tak kletba pokračovala a narodila si se ty“... „bohužel“... smutně dodal. Princezna přes pytlík nejevila žádný výraz, ale její hlas zněl fakt hnusně. Prosila a škemrala otce, ať pošle za drakem někoho, někoho kdo by ho zvládl překecat či draka zabít. Král již podesáté vyřkl ze svých nalíčených úst slovo ne. Princezny se to dotklo a zklamaně odešla do svých komnat. Zahleděla se do zrcadla, to prasklo a ona se rozbrečela. Když v tom jí napadlo cosi geniálního. Vyšle zprávu v lahvi! No a tak napsala na vzkaz :

Ty, jenž držíš tuto zprávu, zabij draka a dostaneš odměnou půl království a ruku princezny.

Pak hodila vzkaz do lahve a vyhodila ji z okna. Uslyšela pouze prasknutí skla a křičení lidí něco o krvi. To už však rozjasněna ani nevnímala.
Půl roku se vzkazu všichni úspěšně vyhýbali, každý přeci věděl jak jen je princezna hnusná, tím tedy kdo by jí také mohl chtít, ba i riskovat svůj život pro něco takového jako je její ruka. Ale jednoho dne se to vše změnilo! Ke vzkazu se dostal hajný Muzimrsk.
Věčně opilý muž středního věku oděný v zelené, nebo alespoň tak ho lidé znali. Po nocích to byl však překupník drog a dealer těch nejlepších kol v celé zemi. Když hajný vzkaz našel, zapřemýšlel a po chvilce úvah vyšel vstříc dobrodružství. Potkal babku, ta mu dala jablko. Zastřelil ji, vzal si další a šel dál... Takhle šel, až dokud nedošel k hoře Zebrahead, kde jak sám dobře věděl, je punkáčů víc než dost, a dle zvěstí punkáč byl i drak.
Vyšel nahoru na horu a tam se pořádně napil medoviny. Když se porozhlédl se po okolí, uviděl 5 metrů velké šupinaté číro. To nemohl být nikdo jiný než drak! A tak na něj zakřičel: „Draku, ty svině... ty mi dlužíš za pervitin!“ Šupiny se nadzvedly a hajný uviděl velké, roztáhlé zorničky. Drak věděl, že je v háji, jelikož ta malá postava měla pravdu. Drak opravdu dlužil za pervitin, dokonce i za víc než jen to. Hajný namířil flintou na draka a drak se vyděsil, pokusil se utéct,jenomže ale zakopl o své křídlo a svalil se na zem. Hleděl teď do hlíny.. Přišel si jako nicka. Zvedl hlavu a před ním hajný, s nabitou pistolí mířil na jeho oko. Drak smutně koukl a pak si uvědomil, že s tím už stejně nic nenadělá. Začal si namlouvat, že je čas zemřít. Ale v tom hajný pronesl větu, aby vrátil krásu princezně. Drak se udivil a pak začal hledat po svých roztrhaných gatích. Našel jakýsi prášek. Vysál ho nosem a hledal dál... ááá... už to našel. Neviditelné cosi hodil do vzduchu a prohlásil, že krásu vrátil. Hajný se na něj usměvavě podíval a vystřelil. Drakovi prolétla hlavou kulka a klesl k zemi...mrtev. A tak hajný vypil, vyšňupal a ukradl vše co zbylo po drakovi a vydal se zpět.
Když došel na královský dvůr začal křičet: „Královstvo, kde se schováváš? Jdu si pro odměnu! Král vyšel na balkon oděn v atlasové róbě a s číší vína, ze které pomalu usrkával. „Jakou odměnu?“ Ptal se opilce se zájmem v očích. „No pro půl ruky a království“, odpověděl hajný. Král o ničem nevěděl a tak divnou nabídku ještě jakživ neslyšel. Když se napil z číše a řekl ne, hajnému došla trpělivost, zm
áčkl spoušť a král padl k zemi... mrtev. Princezna Hnusilda rámus slyšela. Vyšla na balkon, když to vše uviděla, vyjekla a rozbrečela se, čímž navlhčila papírový pytlík a ten se rozpadl.. krása byla nepopsatelná. Uviděla se v odrazu krve... poprvé za život měla radost z toho, jak vypadá. Přiběhla k hajnému a děkovala převelice moc. Muzimrsk ale začal přemýšlet o té odměně. Království se hodí, o tom žádná, ale o princezně se asi budu ještě muset dohodnout s manželkou pomyslel si hajný.
Princezna se teď ale hrozitánsky nahněvala. Hajný jí nevěnoval pozornost, dokonce ani tu sebemenší. No a tak spustila rýpavý projev. Hajný na ní zamířil a vystřelil. Princezna padla... mrtvá. Tu se hajný musel odebrat na záchod. Zaklapla mu dvířka a pořádně si ulevil...
Nu... a tak v království zavládl chaos, panika a války. Nikdo se neměl rád, všichni na sebe byli hnusní a z Krásnovského království se stala pouze legenda, co se vypravovala na golfovém hřišti. Tam spadla konev a pohádky byl konec...

Žádné komentáře:

Okomentovat